Motivatia…

 

 

motivation

Urmatoarele randuri NU se vor a fi un “coaching”, “formare de formatori” sau alte chestii din astea care dau “cool” la ureche.
Ma voi referi strict la motivatia relationata de scufundari, in cuvinte simple si fara nimic “holistic”…

De ce te scufunzi? Pentru ca iti place. De ce te-ai antrena mai mult? De ce ai invata mai mult? Pentru a fi mai bun. La ce ti-ar folosi sa stii mai mult decat stii acum? Sa fi un scafandru mai bine pregatit, mai sigur pe tine si de incredere pentru echipa ta. Care ar fi motivatia sa faci toate acestea? Progresul. Cui i-ar folosi intr-un final? Tie!

Scufundarile, indiferent ca sunt recreationale sau tehnice, implica un grad de risc. Acest risc creste pe masura ce ne largim orizonturile: scufundari de adancime, scufundari cu penetrari in epave sau pesteri, scufundari pe rebreathere… Este in firea omului sa caute mai mult, sa stie mai mult, sa vrea mai mult. Daca peste un an de scufundari simti ca nu ai invatat nimic in plus, ca nu ai progresat, ca nu esti mai bun… atunci ceva este in neregula.

motivation2Cine este singura persoana care te poate motiva cel mai bine (in orice activitate, inclusiv in scufundari)? TU! TU esti singura persoana capabila de a-ti trezi instinctul de a vrea mai mult, mai bine. Iti poti alege singur tintele tale, functie de preferinte si aspiratii. Instructorul tau, trainer-ul tau va fi acolo doar pentru a iti arata pasii corecti de urmat, pentru a iti arata diversele optiuni disponibile cu plusurile si minusurile lor, pentru a iti da un sfat si o mana de ajutor si de ce nu, un plus de incredere.

Outsourcing-advisors_Motivation_ana-maria-peticila

Dar cel care va fi capabil sa puna cheia in contact si sa porneasca motorul progresului esti doar tu. Nu astepta ca instructorul / trainer-ul tau sa faca minuni cu tine daca tu nu vrei si nu dai 100% din tine. Bineinteles, trebuie sa iti cauti acel instructor / trainer care sa  se apropie de aspiratiile tale, care iti inspira incredere, cu care simti ca poti comunica fara bariere. Nu te astepta si nici nu-ti pune instructorul / trainer-ul pe piedestalul perfectiunii. Asa ceva nu exista. Si el este supus greselilor umane. Dar el va fi acolo sa te sustina pe tine, sa te provoace pentru a fi mai bun, sa-ti sustina motivatia ta interna.

motivational-quotes

 

Sine labore non erit panis in ore.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *