Author Topic: osteonecroza disbarică  (Read 4710 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline CristiC

  • Newbie
  • *
  • Posts: 27
  • Karma: +4/-0
  • Gender: Male
  • No stranger to Doaga
osteonecroza disbarică
« on: October 24, 2012, 12:41:28 PM »
http://www.scubaboard.ro/forum/showthread.php/2082-Osteonecroza-disbarica
http://www.scuba-doc.com/bone.htm#Dysbaric

rey wrote:
Quote
complicatiile decompresiilor repetate ---- da are dreptarte numai ca asta se aplica in special la comerciali , noi astia de pe aici mai mult sau ,mai putin recreationali la cite deco avem nu-i o problema , oricum stam foarte bine fiindca in ultimii ani nu au fost DCS in rindul nostru, nici nu avem adincimi asa mari ca sa tenteze si pot sa spun ca scafandrii nostrii au fost responsabil

Este vorba despre decompresii repetate, din cele unde avem microbule "suficient de mari". Pentru astfel de microbule sunt suficiente adâncimi de 10-12m dacă viteza de ascensiune este prea mare. DCS se face la fel de frecvent în ape puţin adânci dacă urcarea este prea rapidă. Cei mai expuşi sunt instructorii care fac multe yo-yo dives cu începători.

Referitor la "în rândul nostru", depinde care "nostru". Acolo unde oamenii sunt într-o apropiere mai apropiată de barocameră şi se investighează Doppler după orice pârţ se şi găseşte mai des câte un caz de DCS.  Dl.dr. C.B.Ion ne poate povesti despre statistica din Germania. În România avem câteva cazuri cu osteonecroză care nu a fost niciodată diagnosticată, pentru că nu am avut medici care să pună acest diagnostic şi nici scafandri în cunoştinţa riscului la care se expun. Evoluţia este foarte lentă şi mulţi nu fac legătura între durerea de genunchi şi scufundările de anu' trecut.

http://www.taucher.net/forum/dysbare_Osteonekrose_-_auch_ohne_DCS_medi3073.html
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0949328X0900091X
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1756113/pdf/v032p00344.pdf

„There are three kinds of lies: plain lies, damn lies and statistics”

 

SMF spam blocked by CleanTalk