TripAdvisor OmnisMares T101
LinkedIn Costa T101 OmnisMares
Youtube OmnisMares T101
Facebook OmnisMares T101
ANDI SDI-TDI Training Facility | DAN Eu Business Partner | DDI Dive Center | Romania
Contact email mobile phone T101®

In primavara anului 2016, am demarat o campanie personala de promovare a scufundarilor tehnice in randul scafandrilor recreationali, campanie intitulata "Tek a Rec®".

Scufundarile tehnice (teorie, echipamente, configuratii, proceduri) nu inseamna numai scufundari de adancime sau cu penetrari in epave sau pesteri. Inseamna inainte de toate, siguranta! Si o solida baza teoretica si practica astfel incat, toate scufundarile sa fie efectuate in conditii de maxima siguranta si confort

Prin natura profesiei (navigator), tot ce inseamna SAFETY are prioritate absoluta!


Tek a Rec® (sau un "altfel de Intro to Tech" sau "mini-Fundamentals") - se va desfasura pe parcursul unei zile (8-10h), in doua etape:          

     - in prima jumatate de zi, vor fi prezentate pe larg teoriile ce stau la baza scufundarilor tehnice, managementul gazelor si beneficiile SafeAir (Nitrox)/Oxigen/Tri-Mix in scufundari, variantele de planificari ale unei scufundari (software/pe hartie) si diversele configuratii ale unui echipament Tec (cu avantajele dar si dezavantajele lor functie de profilul scufundarii astfel incat scafandrul sa poata intelege logica din spatele teoriei), vom discuta despre filozofia DIR (Do It Right) si despre echipamentele necesare, vom face cateva simulari de exercitii precum si afla trucuri importante pentru obtinerea unui flotabilitati si pozitii ideale pe parcursul scufundarii etc.

Discutia este libera, total interactiva, in limbaj simplu, tehnic/academic atunci cand este nevoie si necesar. Nu sunt adeptul marketingului agresiv si al manipularii subliminalului prin folosirea terminologiei "holistice"!

Suntem DIR dar suntem "open mind"!

     - in a doua jumatate de zi: o sesiune de scufundare (in mare libera, adancimea maxima -10m sau la bazin de -5m daca conditiile meteo nu sunt favorabile) - unde vom aplica informatiile teoretice primite anterior despre: pozitionarea si ajustarea echipamentului, flotabilitate si pozitionare sub apa, variantele de inot (cand, cum si de ce), avantajele echipamentului suplimentar (dar fara exagerare) prin simularea unor situatii nedorite (out of air, freeflow, valve drill etc).

Scopul scufundarii NU este adancimea sau timpul ci aprofundarea si aplicarea filozofiei Tec in scufundari!

La sfarsitul sesiunii - vom face o analiza a celor experimentate in ziua respectiva, atat din punct de vedere teoretic dar mai ales practic (scufundarile vor fi filmate pentru o ulterioara analiza).

Grupul de scafandri va fi limitat la maxim 2 persoane, pentru o maxima eficienta teoretica si practica! Ziua de desfasurare a activitatii va fi aleasa de comun acord.

Pretul este de 400RON si include echipamentul tec, gazele, scufundarea si instructajul.

Echipamentul necesar va fi asigurat, cel personal va fi acceptat numai daca indeplineste cerintele unui echipament tec.

Participarea la aceasta sesiune nu este obligatorie daca se doreste urmarea unui curs complet de scafandru Tehnic (cu teoria, antrenamentul si certificare corespunzatoare) dar este o buna oportunitate de a afla mai multe despre scufundarile Tec si mai ales daca scafandrul este pregatit pentru pasul Tec dorit!

Nivel minim de certificare: Open Water Diver cu cel putin 25 de scufundari in logbook; recomandat: Advanced Open Water.


"Tek a Rec®" nu este un curs si nici o certificare in sine. Este doar o poarta pe care eu iti voi arata cum sa o deschizi, o poarta spre o alta lume a scufundarilor, un "intro to tech".

Este in acelasi timp o oportunitate pentru tine, ca scafandru (sau potential cursant), sa-ti cunosti mai bine instructorul, sa interactionezi cu el atat pe uscat cat si in apa si sa vezi daca el corespunde atat aspiratiilor tale de progres cat si profilului tau de a-ti fi mentor/trainer

In acest fel, te vei putea scufunda in continuare, ca un "recreational" daca doresti, cu investitii suplimentare relativ mici in echipament (de calitate!), dar cu o atitudine, pregatire si mentalitate de scafandru tehnic.

Calificarea in acordarea primului ajutor este recomandata cu mare caldura. Nu stii niciodata cand vei avea nevoie, fie in/sub apa, fie pe uscat!


"Diving is Fun" - dar inainte de toate, trebuie sa fie absolut sigur. Atat pentru tine cat si pentru partenerii si prietenii tai de scufundari! Si pentru cei dragi de acasa!


"Tek a Rec®" este o campanie "T101 - Technical & Diving Ops®" care are in spate ani de scufundari "recreationale" si "tehnice".


Sunt certificat ANDI Instructor Trainer, ANDI Tri-Mix Instructor L5 & ANDI Technical Trimix Wreck Instructor L3 (ANDI Exploration Trimix Wreck Diver L5) si detin recordul national de scufundare de adancime in Open Circuit printr-o scufundare la -145m (TBI Trimix Master Class - Dahab, Egypt - Iunie 22, 2013)

T101 - Technical & Diving Ops® Dive Training Center

Tek a Rec®

Proiecte T101®

Wreck Divers Awareness & Exploration Club

Tek a Rec® OSIM Romania