Categories
Scuba & Training

+10 motive sa te scufunzi iarna (si nu numai), la bazin!


 

 

Pentru unii scafandri certificati, scufundarea la bazin este o placere, pentru altii este doar o pierdere de timp. Ma voi adresa in urmatoarele randuri, acelor sceptici care vad bazinul ca pe o chestie facultativa, mai ales in sezonul rece.

Minim 10 motive pentru o scufundare la bazin:

1. Poti experimenta echipamente si configuratii noi: fie ca vorbim de un BCD nou sau de un Wing nou, de duble 2×10 sau 2×12, sidemount sau rebreather, bazinul iti ofera acea lipsa de stres datorita… vezi punctul 2.

2. Mediu controlat: nu ai curenti marini, ai 3 nivele de adancime (-1.5, -1.9, -5m), apa cristalina, temperatura tropicala… totul in permanenta cu un instructor in preajma ta.

3. SCUBA review daca ai “ruginit” prea tare si te bate gandul unui safari exotic: nu lasa vacanta ta mult asteptata sa sufere evenimente neplacute din cauza ca ai uitat notiunile de baza (si de siguranta) de la ultima ta scufundare.

4. Open Water Diver referral: teoria si bazinul aici… scufundarile in orice parte a lumii: iti planifici vacanta in detaliu dar nu ai vrea sa ai blocate 4 zile cu studiu si antrenamente cand afara e frumos si ai atata de facut? Inveti in liniste acasa sau la sala, efectuezi antrenamentele la bazin cand timpul liber iti permite iar in vacanta profiti deja de scufundarile in mare deschisa sub indrumarea instructorului local pentru a-ti obtine certificarea finala mult dorita.

5. Discover Scuba Diving pentru prima ta aventura subacvatica: daca marea este inca zburlita sau apa prea rece, poti incerca in liniste fascinatia primei respiratii sub apa.

6. Bubblemaker & Seal Team pentru juniorii cu varsta de +8 ani: aventuri si actiuni care-i vor incanta pe acestia.

PADI Seal Team

7. Junior Open Water Diver – pentru juniorii cu varsta de +10 ani: conditii perfecte de pregatire: cu platforme intermediare la -1.5m si -1.9m, juniorii vor fi in siguranta si vor invata cu placere sub atenta indrumare a instructorului. Apa calda si limpede plus jocurile subacvatice pe care le avem sunt o incantare (atat pentru Juniori cat si pentru Seniori 🙂 ).

8. Antrenamente Rec sau Tec pentru a te mentine in forma: extrem de important – daca vrei sa fi un scafandru competent, trebuie sa te antrenezi constant. Pauzele lungi si dese pot duce la evenimente nedorite!

Tec Deep Diving: -75 to -145 (Trimix Master Class)

9. Testeaza-ti costumul uscat, camera foto sau video: bazinul este un mediu excelent pentru testarea sub control a unui costum uscat nou, fara riscul unor accidente reale. Poti descoperi sau ajusta in liniste setarile noii tale camere foto sau video, fara sa-ti pui in pericol siguranta asa cum s-ar putea intampla daca te-ai juca la echipament in timpul unei scufundari reale.

10. Conditii tropicale: cu +29degC, -5m adancime si apa cristal…

11. Fun: te intalnesti cu prieteni vechi sau noi: scufundarile sunt o activitate de echipa iar o echipa buna fac scufundarile o experienta placuta!

 

Ne vedem la bazin!

Scufundari bazin OmnisMares - T101

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *